Solo pevanje – žiri

SOLO PEVANJE:
1. Maja Đokić ( MŠ „V. Vučković“)
2. Maja Jović ( MŠ „Slavenski“)
3. Stojanka Vukomanović (MŠ „V. Lisinski“)
4. Sekretar: Tatjana Mađarević (MŠ „V. Lisinski“)

Biografije:

Maja Đokić , prof. solo pevanja

Rođena je u Sarajevu 1973. godine. Muzičku akademiju, odsek solo pevanja u klasi prof. Aleksandre Ivanović, završila je u Beogradu.

Pedagoškim radom bavi se od 1996. godine. U školi za slepu i slabovidu decu „Veljko Ramadanović” u Zemunu predaje Muzičku kulturu i umetnost gde uspešno vodi hor i orkestar.

Po završetku studija 1998. godine zaposlila se kao profesor solo pevanja u Muzičkoj školi „Mihailo Vukdragović” u Šapcu. Tokom svoje, sada već dvadesetogodišnje, karijere radila je i u muzičkim školama u Vršcu, Pančevu i Ubu. U Muzičkoj školi „Dr Vojisav Vučković” u Beogradu radi od 2010. godine.

Učenici profesorke Đokić izuzetno su koncertno aktivni, nastupaju na značajnim manifestacijama i pravi su ambasadori svoje škole, što potvrđuju pune koncertne dvorane u kojima su nastupali, kako u Beogradu, tako i u drugim gradovima Srbije: Gvarnerius Centar lepih umetnosti, galerija Artget, Bibilioteka grada Beograda, Kolarčev narodni univerzitet, Ustanova kulture Palilula, sala muzičke škole „Dr Vojislav Vučković”, Kulturni centar „Čukarica”, Muzička škola „Jovan Bandur” u Pančevu, Kulturni centar Kovin, Muzej grada Pančeva, Muzička škola „Mihailo Vukdragović” i Nušićeva fondacija u Beogradu – samo su neke od institucija gde su njeni učenici uspešno nastupali i osvajali mnogobrojne nagrade.

Samo tokom školske 2015/2016. godine ostvarili su zapažene rezultate na takmičenjima, osvojivši 15 nagrada. Pored toga, zabeležili su veliki broj javnih nastupa i pet uspešnih koncerata u sali Nušić fondacije, Kulturnom centaru „Čukarica”, sali Kolarčeve zadužbine i Muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković” u Beogradu, kao i u Muzičkoj školi „Jovan Bandur” u Pančevu. Oktobra 2015. godine, povodom manifestacije „ Buongiorno Italia”, ostvarena je saradnja sa Italijanskom ambasadom u Beogradu, obeležena koncertom na Trgu Republike.

U novoj školskoj 2016/2017. godini učenici nastavljaju vredno sa radom, što rezultira nagradama u prvom polugodištu. Učenici osvajaju 7 nagrada od septembra do decembra 2016. godine, aktivno učestvuju na brojnim manifestacijama u Beogradu, održali su pet koncerata, od kojih je jedan povodom 20 godina pedagoškog rada.

Učenici prof. Maje Đokić dobitnici su više od stopedeset nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Domaća takmičenja:

Republičko takmičenje muzičkih škola Srbije, Festival muzičkih i baletskih škola Srbije, takmičenje „Dr Vojislav Vučković”, Beograd, takmičenje „Josif Marinković”, Beograd, takmičenje „Petar Stojanović”, Ub, takmičenje „Dani solo pesme”, Lazarevac, takmičenje „Memorijal Dušan Protić”, Beograd, takmičenje „Srpska solo pesma”, Mladenovac, takmičenje „Memorijal Aca Panić”, Mladenovac, takmičenje „Mita Topalović”, Pančevo.

Međunarodna takmičenja:

Takmičenje „Nikola Cvejić”, Ruma, takmičenje „Lazar Jovanović”, Beograd, takmičenje „Bruna Špiler”, Herceg Novi, Internacionalni festival „Primavera”, Bijeljina. Takođe, mnogi od njenih učenika imaju uspešnu koncertnu i pozorišnu karijeru u zemlji i inostranstvu.

Prof. Đokić je od marta 2015. do novembra 2016. godine umetnički rukovodilac hora „Vocal teen” iz Pančeva. Ovaj hor je učestovao na manifestaciji „Baby Exit” u Novom Sadu, a nakon samo par meseci, u avgustu iste godine, ostvario izvanredan rezultat osvojivši Grand Prix na Međunarodnom takmičenju „Raspjevane pahuljice” u Mrkonjić Gradu. Posle ove zapažene nagrade, hor je dobio poziv za učešće u muzičko-scenskom spetaklu „Ja mogu sve” koji je emitovan na Prvom programu RTS-a. Kroz trinaest emisija hor je sarađivao i nastupao sa mladim muzičarima, sa kojima je činio tim „Bend i vokali”. Svojim uspešnim nastupima plasirali su se u finale emisije.

U toku 2016. godine, uspostavljena je uspešna saradnja sa Fondacijom „Deca deci” i Dečje filharmonije na projektu „Maj mesec muzike”, koji je imao za cilj promociju muzičkog obrazovanja kod najmlađih, podržanog od strane Fondacije „Novak Đoković”.

Kao dugogodišnji solista Akademskog hora „Jovan Bandur” iz Pančeva prof. Đokić je nastupala na mnogim koncertima ovog hora.

Prof. Đokić bila je član žirija na mnogobrojnim takmičenjima.


Maja (Mudrić) Jović je rođena u Beogradu, gde je završila srednju muzičku školu „Josip Slavenski”, odsek solo pevanja, u klasi prof. Doroteje Spasić, a redovne studije solo pevanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu – u klasi prof. Radmile Bakočević.

Pedagogijom se uspešno bavi od 1991. godine, o čemu svedoče nagrade (laureati takmičenja iz solo pevanja i kamerne muzike, mnogobrojne prve, druge i treće nagrade) sa raznih takmičenja (Festival muzičkih škola Srbije, Republičko takmičenje, Savezno takmičenje u SRJ, Međunarodno takmičenje „Nikola Cvejić” u Rumi, Internacionalni festival u Ubu, Takmičenje mladih talenata „Mita Topalović” u Pančevu, takmičenje „Lazar Jovanović” u Beogradu itd.).

Njeni učenici sa uspehom nastavljaju svoje dalje školovanje na fakultetima i univerzitetima u Srbiji i inostranstvu. Veliki broj uspešnih pedagoga i izvođača potekao je iz njene klase.

Osim pedagoškog rada, Maja (Mudrić) Jović aktivno se bavi i koncertnom delatnošću.

Do sada je održala mnogobrojne koncerte na raznim manifestacijama („Mokranjčevi dani”, Negotin; „NIMUS”, Niš; „Dani Desanke Maksimović”, Brankovina kod Valjeva, „Večeri baroka” u dvorcu Bogenšperk, Slovenija) i u beogradskim eminentnim salama, kao što su velika sala i galerija Kolarčeve zadužbine, Ruski dom, Kulturni centar Beograda, Dragstor ozbiljne muzike, Galerija ’73, Kulturni centar Čukarice itd.

Ostvarila je mnogobrojne trajne snimke za RTS, Radio Beograd, TV Niš, TV Novi Sad i TV Ljubljana.

Predaje solo pevanje u MŠ „Josip Slavenski” u Beogradu.


Stojanka Vukomanović

Stojanka Vukomanović rodjena je u Beogradu 1974. godine. Posle završene V beogradske gimnazije 1993.godine upisuje Fililoski fakultet, odsek za srpski jezik i knjizevnost. Godine 1995. završila je i SMŠ „J. Slavenski“, solo pevanje u klasi prof. Olivere Grujić. Iste godine upisala je FMU u Beogradu u klasi prof. Radmile Bakočević.

Na Medjunarodnom takmičenju mladih pevača „P. Konjović“ 1998.god. osvojila je II nagradu i nagradu SOKOJ-a za najbolje izvodjenje domaćeg autora.

U septembru 1999.god. diplomirala je solo pevanje, a od 2000.god. radi kao profesor solo pevanja u MŠ “ Lisinski“. Sa svojim djacima osvajala je brojne nagrade na raznim takmicenjima, od kojih su najznacajnija dva laureata na Republičkom takmicenju i I nagrada na Medjunarodnom takmicenju Petar Konjović.
Nastupala je na solističkim koncertima u Galeriji SANU i Kolarca, Atrijumu Narodnog muzeja, sali KCB (Artget), SKC; na koncertima sa kolegama sa FMU  u Kolarčevoj zadužbini i Gradskoj skupštini. Takodje, u saradnji sa Muzičkom omladinom imala je koncerte i u mnogim gradovima Srbije. Učestvovala je u nekoliko emisija na radiju i televiziji.
Govori engleski, francuski i italijanski jezik.