Klavir – žiri

KLAVIR OMŠ:
1. Marina Kostić (MŠ „V. Lisinski“)
2. Tamara Kuzmanović (MŠ „V. Lisinski“)
3. Maja Rudić ( MŠ „Binički“)
4. Sekretar: Aleksandra Ravnjak (MŠ „V. Lisinski“)

KLAVIR SMŠ:
1. Nataša Đurović (MŠ „V. Lisinski“)
2. Radojka Ivanović ( MŠ „Manojlović“)
3. Marija Đukić (FMU)
4. Sekretar: Ira Bukumirović (MŠ „V. Lisinski“)

Biografije:


Kostić Marina je rođena 1965. godine u Leskovcu. Nižu muzičku školu „S.Binički“, učila je u klasi Ilinke Andrejević, a SMŠ „Dr. V. Vučković“ u klasi prof. Jelice Vladiković. Na FMU je diplomirala 1989. u klasi prof. Dubravke Jovičić.

Tokom studija,baveći se intenzivno kamernom muzikom,kao član trija „2+1“ sa Vinkom Kostić i Danijelom Jović,osvaja Prvu republičku i Prvu saveznu nagradu na takmičenju kamernih ansambala Dubrovnik 1987. klasa prof. Nada Kecman. Kao apsolvent započinje pedagoški rad u školi „V. Lisinski“ (1988.) a tokom 1991-92. boravi na stručnom usavršavanju u Minhenu i Kelnu.

Bila je učesnik klavirskih kurseva LARM 1997-98. prof. Arba Valdme, prof. Nade Kecman, M. Suzuki, kao i čelistkinje M. Kligel.

Brojni nastupi na koncertima u Srbiji i Nemačkoj, solo klavir, kao i u kamernim ansamblima.

Pedagoški rad ostvaruje, već dugi niz godina u MŠ „V.Lisinski“, gde sa svojim učenicima,osvaja mnogobrojne visoke nagrade.


Tamara Kuzmanović je rođena 1967. u Slavonskoj Požegi. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u Beogradu u MŠ „Vatroslav Lisinski“ a potom u SMŠ „Josip Slavenski“. Studije klavira završila je na FMU u Beogradu. Od 1991. godine počinje svoju pedagošku praksu u školi „Davorin Jenko“, a od 1996. je profesor u školi „Vatroslav Lisinski“ u osnovnoj i srednjoj školi. Njeni učenici su učesnici mnogih takmičenja u zemlji i inostranstvu.


Maja Rudić rođena je u  Beogradu, gde je započela muzičko obrazovanje (MŠ „Lisinski“ prof. M.Ercegovac) i nastavila preko srednje škole „Vučković“ (prof. Jelica Vladiković) i FMU u Beogradu (prof. M. Šuica Babić). Preko 20 god. se aktivno bavi pedagogijom u MŠ „S. Binički“, a njeni učenici osvajaju nagrade (republičko tak., Epta, Kragujevac, Davorin Jenko, Takm. Mihajlo Vukdragović u Šapcu, Slavenski…) na takmičenjima u disciplini klavira i klavirskog dua.


Nataša Đurović rođena je u Beogradu. OMŠ završava u Bijeljini, SMŠ u Tuzli, a Muzičku akademiju u Sarajavu 1988. u klasi Milice Šnajder i Sanje Lagumdžije. Radila je u Bijeljini, Beogradu i Larnaki (Kipar). Od 2000. godine radi u MŠ „Vatroslav Lisinski“, gde je trenutno na mestu rukovodioca klavirskog odseka. Njeni učenici su učestvovali na domaćim i međunarodnim takmičenjima, gde su osvojili brojne nagrade, a neki od njih su se opredelili za muziku i već se uspešno bave pedgoškim radom ili korepeticijom.


Radojka Ivanović je rođena 06.01.1970 u Užicu, gde je i završila svoje prvo muzičko obrazovanje u ŠOMO „P.Konjović“. Školovanje nastavlja u SMŠ „Stanković“ u Beogradu a diplomirala na FMU (Beograd) u klasi prof. Tijane Humo. Tokom školovanja je bila dobitnica mnogih nagrada na takmičenjima bivše Jugoslavije. Svoje prve pedagoške uspehe ostvaruje u rodnom Užicu (1992-1998), a kao potvrda njenog uspešnog rada je članstvo u žiriju na Republičkom takmičenju (Beograd) 1997.

Od 2000. je profesor klavira u MŠ „Kosta Manojlović“ u Beogradu, de je više puta bila dobitnik godišnje nagrade za postignute rezultate iz Fonda „K. Manojlović“. Sa svojim učenicima je prisutna na međunarodnom takmičenju pijanista u MŠ „M. Vukdragović“ u Šapcu još od njegovog osnivanja i osvajala je puno visokih nagrada (laureat malih kategorija 2006., 2007.). Tokom pedagoške karijere njeni učenici su osvajali nagrade na domaćim takmičenjima (preko 15 prvih nagrada na RT, titula laureata 2010. na RT,Memorijal „V.Vučković“ laureat „D. Jenko“, Niš – međunarodno takmičenje „P.Konjović“ dve 1. nagrade 2014, takmičenja u organizaciji Epte, Festival muzičkih škola….) i inostranstvu: Goricija (Italija) 2012., 2013. prve nagrade, Pariz (prve nagrade „N. Rubišstajn“, „Skrjabin“ 2014.), „Ohridski biseri“ prve nagrade 2014., Košice (Slovačka) prva nagrada i 4. mesto 2015…

Iz njene klase je mnogo diplomaca nastavilo studije na FMU u Beogradu i Akademiji umetnosti u N. Sadu. Njeni učenici su nastupali u svim značajnim salama u Beogradu (KNU, SANU, SKC, Sala Beogradske filharmonije….) i pohađali mnoge masterklasove kod istaknutih

pedagoga (Lasko, Bogino, A.Valdma, R.Saitkulov, Natalija Trul, G.Gruzman, N.Katamadze….) Član je Epta Srbije, UMBPS, ZMBSS. Učestvovala je u radu žirija na takmičenju „Slavenski“, „Binički“, republičko takmičenje.


Marija Đukić je diplomirala i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Grbića. Usavršavala se na majstorskim kursevima u Turu (Francuska) kod prof. Alekseja Nasedkina i u Sionu (Švajcarska) kod prof. Bernharda Eberta. Provela je dve godine na specijalizaciji u Sankt-Peterburgu (Rusija), na Konzervatorijumu „Rimski-Korsakov“, u klasi prof. Jekaterine Murine.

Zaposlena je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao redovni profesor na Katedri za klavir. Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u Beogradu, mnogim gradovima Srbije, u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Rusiji, Švajcarskoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj.

Na njenom repertoaru su najzastupljenije kompozicije klasicizma i romantizma. Poseduje poseban afinitet prema kompozicijama Frederika Šopena. Jedan od najznačajnijih i najuspešnijih koncetarata sa Šopenovim delima izvela je u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 2010. godine, povodom dvestote godišnjice rođenja kompozitora. Nastupala je i u različitim kamernim ansamblima, kao član dua sa pevačima, flautistima, violinistima, harmonikom, kao član trija Amorosso i trija Classica Aeterna. Nastupala je na koncertima u okviru Tribine kompozitora i Međunarodnog festivala harfe.

Snimala je za Radio Beograd.

Kao solista sarađivala je sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS, orkestrom Doma vojske i BGO „Dušan Skovran“.